donderdag 25 maart 2010

Leven door genade

Weet je wat zo mooi is aan God? Dat Hij een God van liefde is. Hij heeft ons laten zien wie Hij is door Zijn zoon Jezus te sturen. Jezus was echt een heel bijzonder persoon. Hij kwam niet om de wet af te schaffen, of om er een jod of tittel in te veranderen. Hij kwam om de wet te vervullen. En wat is het belangrijkste uit die wet? Heb uw God lief met heel uw hart, heel uw ziel en heel uw verstand. Uit Hem mogen wij leren hoe belangrijk het is niet onze neus voor elkaar op te halen, ook niet voor een drugsdealer op de hoek of de prostituee op de Wallen. Jezus at met hen. Dat schokte mensen uit die tijd wel. Gelukkig haalt Jezus zijn neus voor geen enkel mens op. Jezus ging nog verder dan dat. Hij droeg al de schulden van alle mensen toen Hij stierf aan het kruis. Ieder mens, ook jij, hoe je ook bent, wat je ook gedaan hebt, mag bij Hem komen. Hij is weer opgestaan, en zo mogen ook wij een nieuw leven met Hem leiden, door de Heilige Geest die Hij ons stuurde.

Jezus heeft ieder mens lief. Het enige wat je hoeft te doen is je leven aan Hem te geven. Hij kwam niet om ons op te zadelen met nog meer moeilijke dingen die ons bij God weghouden, nee, Hij stierf zodat wij weer vrij tot God kunnen gaan en Hem Vader mogen noemen, en meebouwen aan Zijn koninkrijk!

De Mensenzoon moet hoog verheven worden, zoals Mozes in de woestijn de slang omhooggeheven heeft, opdat iedereen die gelooft, in hem eeuwig leven heeft. Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door hem te redden – Johannes 3:14-17.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten